Yin yoga – en stilleleg for voksne

Kan du huske stilleleg?

Den der leg de voksne foreslog sidst på eftermiddagen i børnehaven, til børnefødselsdagen og som jeg kan huske nogle af os børn ønskede i 6. klasse under cover af Byen sover. Ahaa stilhed for en stund. Kan faktisk også huske hvordan vi i min børnehave efter sanglegene, lå på ryggen imens en af pædagogerne fortalte en historie og to andre gik rundt og løftede let på vores arme, for at vi kunne fornemme, hvad det ville sige at være afslappet. Sawasana, eller Pentacle som den hedder i yin yoga, stiftede jeg tilsyneladende allerede bekendtskab med som 3-årig og jeg elskede det. Fuldstændig som når jeg med opbakning fra størstedelen af klassen fik gennemtrumfet Byen Sover. Hovedet hvilende på armene hen over bordet og så kunne jeg ellers bare håbe på, ikke at blive prikket på ryggen, for det var så rart bare at slappe af og nyde stilheden.

Kristine sæt dig her så vi kan ha’ det lidt skægt

Temaet i min meddelelsesbog, til forældremøder og på mine tidligere arbejdspladser har haft en rød tråd som bestemt ikke har haft meget med stilhed at gøre. “Kristine ville få meget mere ud af timerne, hvis hun fulgte med i undervisningen fremfor at tale med sidemanden”, “Kristine må godt vente med at tale til hun bliver spurgt”, “Kristine har et meget aktivt snakketøj”. På arbejdsmarkedet blandt rigtige voksne kolleger, har jeg oplevet kolleger sparke deres døre i, hvis jeg grinede ude på gangen. En branddør blivet muret op mellem mit kontor og nabokontoret efter kollegers anmodning til vores chef. Da der skulle testes skillevægge i et kontorlandskab, blev der først sat rundt om mit bord. I kantinen har kolleger sendt vrede blikke mod bordet, hvor der blev talt og grinet i den ofte tiltrængte pause fra hver vores fordybelse i skærmbilleder “Kristine sæt dig her så vi kan ha’ det lidt skægt”, hvilket i den grad ikke var imødeset hos hovedparten af kontorfolket.

Smil det smitter skrev Irma på deres klistermærkehjerter.

Den dag i dag, vil jeg vove at påstå grin smitter sundere end røg, vredesudbrud og virusser.

Med nu var det jo stilheden jeg kom fra. Selvom du måske ikke (desværre) har en højtgrinende kollega som mig, men måske i stedet en hel del telefonopkald, musik fra højtalere, trafikstøj, radioen kørende, storrum, konstant summen, maskiner, udsugning eller drømmer om at lege Byen sover på din arbejdsplads, har vores sanser brug for ro for at kunne genoplade.

3aber

Det er Yin Yoga – et komplement til dit liv

Når de tre vise aber hver især holder sig for ørene, øjnene og munden er det præcis det, jeg ønsker, du kan forene i din stillekupé. “ikke se (noget ondt), ikke høre (noget ondt), ikke sige (noget ondt)” Tre ting som i øvrigt ikke forenes i nogle af de situationer, hvor der er blevet hysset på mig. I stillekupeen er der ingen krav, ingen forventninger, ingen beslutninger. Ej heller noget at se på, intet for blikket at forholde sig til. Ej heller noget at udtrykke verbalt eller indtage af føde, hvorpå din kæbe kan forholde sig i ro. Ej heller skal dine øre meget andet end at lytte til enkle anvisninger til en stilling og få holdepunkter til din vejrtrækning, kun for at støtte dig i at holde fokus på meget meget lidt og derved styrke din evne til at tømme hovedet for tanker. Bare for en stund. En stille stund. En stille pause fra det hele. Stilleleg uden at falde igennem. Byen sover uden prik i ryggen. Det er Yin Yoga – et komplement til dit liv.
Det her er din powernap til et sundere længere liv. Og pludselig er du også en af dem som lader dig smitte, når andre griner, hvis ikke du faktisk allerede er den der griner med hele hjertet også på en regnvejrsdag.

Ligeså stille Yin yoga er, ligeså stærkt virker dine sanser efterfølgende. Hørelsen bliver mere fintfølende. År tilbage havde jeg radioen kørende konstant, idag bemærker jeg stilhed i rum og sted som små mirakler. Det er fantastisk når airconen går ud i Asien yinyogainasia.com for en stund – Ahaa den stilhed. Med stilheden er min latter vokset i udbrud, hyppighed og afrundet med kærlig varme. Gentagne gange, får jeg tak fra venner, fremmede og nye bekendtskaber for min smittende latter. Synet synes at se mere positivt ud på sne, regn og grå nuancer. Det giver kulør på tilværelsen. Ansigtsspændinger løsnes, smagsløgene forbedres og beklager, men nogle madvarer bliver mindre attraktive og ja det er som regel slikket, kødet og alkoholen der taber kampen. Ja ja bare rolig for nogen skal der rigtig meget Yin yoga til for at miste lysten til bøffer og matadormix! Har du lyst at prøve om Yin yoga også kan transformere din krop, dit sind og dit liv? Kristine kan du finde i København, sine retreats i Portugal og hun kan også lokkes ud i landet med sine populære Yin yoga workshops.

Kollegaen der fik muret branddøren til er i øvrigt i dag, en meget nær veninde som har Yin yoga, en stilleleg med mig til gode, når hun får prioriteret tid til at være med til Yin yoga ligesom dig.

Fuldstædig frit fortolket af Kristine

2019-05-09T16:49:28+00:00

Læg en kommentar